Hoofdkussens voor rugslapers

Posted on

De rugligging en de zijligging zijn de beste slaapposities voor het lichaam. Bij het kiezen van het beste kussen voor rugslapers, moet u erop letten dat de nek en het hoofd goed ondersteund worden. Hoe u daar precies op kan letten en wat voor kussens u zeker niet moet kopen, leest u hieronder.

Top 3 hoofdkussens voor rugslapers

 • Onze keuze voor rugslapers

  Ducky dons double face hoofdkussen

  69,-
  Snel leverbaar
  • Stevig
  • Rug- en zijslapers
 • Duvet Doré Platinum Box 100% ganzendons

  Aanbieding! 158,- 139,-
  Snel leverbaar
  • Zacht
  • Rug- en zijslapers
 • Eendenveren kussen Ducky Dons

  Aanbieding! 45,- 32,-
  Snel leverbaar
  • Stevig
  • Rug- en zijslapers

Het juiste kussen voor een rugslaper

Het is belangrijk dat uw nekwervel tijdens de nachtrust één rechte lijn vormt met de ruggenwervel. Een kussen voor de rugslaper zorgt er dus voor dat het hoofd niet lager of hoger dan het lichaam komt te liggen. Daarom is het belangrijk om een kussen te kiezen met een medium hardheid en een gemiddeld vulgewicht. In de tabel hieronder ziet u vulgewicht waaruit u kunt kiezen.

Hardheid kussen Vulgewicht
Medium / gemiddeld 600 – 1000 gram

De hardheid van een kussen wordt vaak door de leverancier bepaald. Dit is een subjectieve eigenschap die moeilijk te meten is. De hardheid van een kussen wordt ondergeschikt in zacht, medium of stevig.

Het vulgewicht is juist objectief en wordt bij vrijwel alle leveranciers gecontroleerd door TUV. Het is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur welk vulgewicht het beste bij u past. Wanneer u graag een zacht kussen wilt kiest u bijvoorbeeld voor een kussen met een vulgewicht van 700 gram, terwijl u als u een stevig kussen zoekt beter kunt gaan voor een vulgewicht van 1000 gram.

(On)geschikte kussens voor rugslapers

De rugligging kunt u het beste zien als een slaaphouding van gemiddeldes. We bedoelen hiermee dat het beste kussen voor rugslapers vaak een gemiddelde hardheid, gemiddeld donspercentage en een gemiddeld vulgewicht heeft. Dit is omdat u nekwervel anders geen rechte lijn met de ruggenwervel kan vormen. Wanneer u een kussen kiest die te hard/hoog, of juist te zacht/laag is, ligt u met uw hoofd hoger of lager met uw lichaam, waardoor uw nekwervel geen rechte lijn meer vormt met de rugwervel. Dit kan nekklachten en andere fysieke ongemakken veroorzaken!

Heeft u bijvoorbeeld een groot postuur en een zacht matras, kies dan voor een kussen met een vulgewicht van 1kg. Heeft u juist een klein postuur en een stevig matras, kies dan voor een kussen met een vulgewicht rond de 600 gram.

Rugslaper: een boxkussen of een puntkussen

Hoofdkussen voor rugslapers
Rugslapers hebben de luxe om te kiezen tussen een box- of puntmodel kussen, terwijl wij voor de overige slaaphoudingen een uitgesproken voorkeur hebben. Wanneer u naast het slapen op uw rug ook regelmatig op uw zij slaapt, dan raden wij een boxkussen aan. Wisselt u uw rugligging af met een buikligging, kies dan voor een puntkussen.

Welk kussen is het beste voor mij?

Om als rugslaper uw beste kussen te kiezen, is het belangrijk om uw eigen postuur en de stevigheid van het matras in uw achterhoofd te houden. Op basis hiervan kunt u via onze adviespagina bekijken wat het beste donspercentage, vulgewicht en stevigheid van het kussen bij u past. Daarnaast kunt u zoals net genoemd het beste kiezen voor een box- of puntkussen. Dit is afhankelijk van uw eventuele afwisseling met andere slaaphoudingen.
Alle kussens voor rugslapers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *