Ducky Dons kussen collectie

Posted on

Alles over de donzen kussens van Ducky Dons

Ducky Dons is het A merk in de Nederlandse dons kussen markt. Ducky Dons produceert zowel donzen dekbedden als donzen kussens. Met meer dan 25 verschillende kussens heeft u een ruime keuze binnen het assortiment van Ducky Dons. Alle donzen kussens worden door Ducky Dons zelf gemaakt. Om een goed beeld te geven van het assortiment, staan hieronder alle kussens in verschillende categorieën ingedeeld.

Bekijk alle Ducky Dons kussens

1. Ducky Dons Puntkussens

Bij Ducky Dons heeft u keuze uit 12 verschillende puntkussens. Deze kussens zijn het meest geschikt voor rugslapers. Hoe hoger het percentage dons hoe hoger het comfort. Het hangt van uw postuur en de hardheid van uw matras af welk kussen het beste bij u past.
Als u een groot postuur en een hard matras heeft kunt u het beste kiezen voor een goed gevuld kussen. Dat is meestal een kussen met veel veertjes en een laag percentage dons. Indien u wat kleiner bent en een zacht matras heeft, is een puntkussen met een hoog percentage dons geschikter voor u. Een buikslaper heeft een zo plat en comfortabel mogelijk puntkussen nodig. Een buikslaper kan het beste kiezen voor een kussen met 90% eendendons of 100% ganzendons.

Alle puntkussens van Ducky Dons bekijken >

2. Ducky Dons Boxkussens

Ducky Dons telt 10 soorten boxkussens. De boxkussens zijn voornamelijk geschikt voor zijslapers. Zijslapers hebben slechts een opvulling van ruimte nodig tussen hun hoofd en het matras. Ook hier geldt dat men met een zacht matras een hoger percentage dons nodig heeft dan een hard matras.

Alle boxkussens van Ducky Dons bekijken >

3. De bijzondere kussens

Geen enkele slaper is hetzelfde, daarom heeft Ducky Dons ook nog enkele bijzondere kussens. In bijna alle gevallen gaat het hier om kamer kussens met diverse gebruiksmogelijkheden. Kamer kussens zijn kussens met verschillende kamers, meestal 2 of 3. Deze zijn gevuld met verschillende percentages dons. Deze kussens raden wij voornamelijk aan voor rug- en zijslapers. Met uitzondering van het Triplo kussen. Het Triplo kussen is bij uitstek geschikt voor buikslapers. Verder is het Quattro kussen zeer geschikt voor rugslapers met nekklachten.

Alle bijzondere kussens van Ducky Dons bekijken >

Ganzendons of eendendons kussen?

Het verschil tussen een ganzendons en eendendons kussen is vrij klein. Het grote verschil is dat wij geen kussens van 100% eendendons hebben maar wel van 100% ganzendons. Een 100% ganzendons kussen biedt u dan ook een hoger comfort dan een 90% eendendons kussen.

Meer info over het verschil tussen ganzendons en eendendons >

Waarom de kussens van Ducky Dons?

Ducky Dons levert producten die alleen in Nederland worden geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat er streng toegezien kan worden op de kwaliteit van de kussens in tegenstelling tot vele andere producenten, die hun kussens in bijvoorbeeld China laten maken. Het productieproces van Ducky Dons voldoet aan de Europese normen en staat onder controle van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

TNO garantie
Alle donzen kussens van Ducky Dons zijn voorzien van een TNO label. Dit label garandeert de kwaliteit van de producten en benadrukt de strenge eisen waaraan voldaan moet worden.

Nomite
In tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt, is een donzen kussen een uitstekende keuze voor personen die allergische reacties vertonen. Allergische reacties worden vaak toegekend aan allergie voor dons en veren. Deze allergische reacties worden echter niet veroorzaakt door dons of veren maar door de aanwezigheid van de huisstofmijt in de slaapomgeving.

Omdat een donzen kussen in vergelijking met een synthetisch of wollen dekbed de beste vochtregulerende werking heeft, zijn donzen dekbedden en hoofdkussen geen favoriete verblijfplaats voor huisstofmijt. Ook is het tijk van een donzen kussen fijner geweven dan dat van een synthetisch of wollen kussen waardoor het binnendringen van huisstofmijt wordt tegengegaan. Ga voor meer informatie over het Nomite label naar: nomite.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *