Het beste hoofdkussen bij nekklachten

Posted on

Weinig webshops geven een goed advies voor slapers met nekklachten. Terwijl een slecht kussen een enorm slechte invloed kan hebben op nek- of schouderpijn. Andersom geld uiteraard hetzelfde. Naast het kopen van een goed hoofdkussen, kunnen klachten ook voorkomen worden stressvermindering en het innemen van een juiste houding. Neem in geval van ernstige klachten altijd contact op met een huisart of fysiotherapeut. Ik verklap alvast dat een zijslaper kussen de beste optie is.

Voorkom nekklachten met de juiste houding

Zowel uw zit- als slaaphouding hebben invloed op de belasting van uw nek. Zowel in zit-, sta- en ligpositie is het belangrijk dat uw ruggenwervel en nekwervel één rechte lijn vormen. Het lichaam wordt op die manier niet onnodig belast. Hetzelfde geld voor het optillen van spullen.
3 kantoortips om overbelasting te voorkomen

  • De stand van een computer of laptop heeft invloed op eventuele pijn die u kan ervaren. Het is belangrijk dat het bovenste deel van het scherm zich ten hoogte van de bovenkant van uw ogen bevindt.
  • Zowel uw benen als armen moeten een hoek van 90 graden maken op een ontspannen manier. Pas eventueel de hoogte van uw bureaustoel of tafel aan.
  • Verwen uw onderrug. Uw onderrug heeft support nodig. Ga diep achterin uw bureaustoel zitten met een rechte rug en uw onderrug zal u dankbaar zijn.

3 adviezen om mee naar bed te nemen

  • Pas uw slaaphouding aan naar een stabiele zijligging. Buikslapen is een no-go. Rugslapen is oké, maar beveel ik niet aan. Een verkeerde slaaphouding afleren? Naai een washandje aan uw nachthemd en doe er een tennisbal in. Buikslapen wordt opeens minder aantrekkelijk.
  • Voorkom een high-five met uwzelf tijdens het inslapen. Het is belangrijk dat uw arm net als met zitten niet over uw lichaam gaan. Leg dat kussen die u nog op die logeerkamer hebt liggen tussen uw armen om uw lichaam te ontlasten.
  • Naast een juiste ondersteuning is een goede nachtrust minstens zo belangrijk. Het geeft u energie overdag, uw lichaam kan ontspannen en het verminderd stress. Hou een vast ritme aan, gebruik geen apparaten een half uur voor het slapen gaan en eet gezond.

Het beste kussen voor een nacht zonder klachten

Iedere slaper heeft zijn eigen voorkeur, gewicht en matras. Allemaal factoren die een rol spelen om het beste kussen voor u te bepalen. Zoals hier boven besproken raden wij aan om een zijslaper te worden voor optimale ondersteuning. Voor een stukje extra ondersteuning hebben wij het Ducky Dons quattro boxkussen. Door de nekrol en hoge vulgewicht wordt de ruimte tussen uw hoofd en het uiteinde van uw nek goed opgevuld. Heb jij ervaringen met een donzen kussen en nekklachten? Deel dan uw ervaring met anderen door een reactie te plaatsen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *