Dons allergie

Posted on

donzen kussen allergie

Als u allergisch bent voor dons, dan betreft het een huisstofmijtallergie en geen hoofdkussen of donzen dekbed allergie. Huisstofmijt zijn kleine beestjes die tot de spinachtige behoren. Ze nestelen zich graag in donkere plekken waar huidschilfers van mensen of dieren te vinden zijn. Vandaar dat de huisstofmijt zich graag vestigt in of op een matras/hoofdkussen, maar ook het tapijt en gordijnen zijn een geliefde omgeving voor het beestje. Door hun geringe omvang (0,3 mm) zijn ze echter niet of nauwelijks zichtbaar. De uitwerpselen en vervellingshuidjes van het dier blijven achter. Deze zijn in principe ongevaarlijk, maar kunnen voor mensen met een allergie vervelende reacties veroorzaken.

Hoe weet ik of ik allergisch ben voor huisstofmijt?

Ongeveer 10% van de Nederlandse heeft een allergie voor huisstofmijt, als u het heeft bent u dus niet de enige. Astma en eczeem kunnen het gevolg zijn van een allergie voor het kleine beestje. Alles over allergie geeft de volgende dons allergie symptomen:

  • Slecht slapen
  • Hoofdpijn
  • Niesen of andere klachten in de slijmvliezen v/d neus
  • Tranende of jeukende ogen
  • Overige klachten in de longen

Komen één van de of meer van de symptomen bij u voor, dan raden wij u aan contact op te nemen met uw huisarts.

Donzen kussens die anti-allergisch zijn

Één van de manieren om allergische reacties te voorkomen is het gebruik van allergeen dichte kussen(hoezen) en matrassen. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken kunnen donzen kussens ook anti-allergeen zijn. Om die eigenschap te krijgen is het noodzakelijk dat de tijk van de kussens zeer dicht geweven is zodat het huisstofmijt er niet doorheen kan en zich kan nestelen. Leveranciers van donzen kussens kunnen natuurlijk zelf aangeven dat dit het geval is, echter keurt de slager dan zijn eigen vlees. Om dat te voorkomen zijn meerdere Nederlandse donzen kussen merken aangesloten bij het Duitse instituut Nomite. Zij keuren de kussens en testen of er geen huisstofmijt door de tijk heen kan komen.
Bekijk alle anti allergische donzen kussens

Verdere donzen kussen allergie tips

Naast het geschikte donzen kussen zijn ook moltons voor zowel het matras, dekbed en kussen belangrijk. Ook deze moeten huisstofmijt werend zijn en wasbaar op 60 graden. Verder hebben wij nog de volgende tips:

  • Kies niet voor een gestoffeerde boxspring maar voor een houten bed
  • Was al uw beddengoed regelmatig op minimaal 60 graden

Droog uw beddengoed en overige was bij voorkeur in de droger of buiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *